HM4

House M Interior

Slovenia

House M Interior

One-family villa M is composed out of three elongated elements that shape dynamic floor plans. All three volumes are connected together in the level of the ground floor and form a larger central area where the family spents most of it's time – kitchen and the dining room. The whole ground floor is open and light, where the carefully placed large glass surfaces lead to to the outdoor terrace, overlooking the surrounding meadows, hills and forests. Upper floor of the middle volume provides sleeping rooms for the children with private bathroom and walk-in closets. Color contrast of the interier is not as strong as the exterier's – prevailing are the natural shades and patterns of wood and white wall surfaces. Dominant element is the carefully designed central staircase that also represents the heart of the building.

ArchitectureSoNo arhitekti
LocationSlovenia
ArchitectsEdvard Blažko, Marko Volk, Nina Tešanović
Site Area770 m2
Nett Building Area290 m2
Year of Completion2015
PhotographsŽiga Lovšin

HM2HM3HM4

HM17 HM18

HM8HM7

HM6 HM9

HM15

HM19 HM16