hiša re sono

Hiša RE

Vrhnika, Slovenija

Hiša RE

Hišo RE oblikujejo zahtevni lokacijski pogoji, ki so projektantski ekipi predstavljali velik izziv. Konceptualno je zastavljena kot spreminjajoči se volumen v prostoru, ki se odziva na raznolikost okolice. Odprta tlorisna zasnova zagotavlja življenju in potrebam sodobne mlade družine udobje in kvalitetno domovanje. Bivalni del se odpira proti gozdu. Skozi velike steklene površine, ki se oklepajo zunanjega pokritega atrija, vstopa v notranjost narava. Otroški spalni del je v mansardi, soba za starše s potrebno mero zasebnosti pa je v južnem delu pritličja. Klet je namenjena parkiranju in servisnemu delu. Drzno oblikovana fasada je kombinacija temnih barvnih odtenkov in naravne teksture macesnovega lesa.

ArhitekturaSoNo arhitekti
LokacijaVrhnika, Slovenija
ArhitektiEdvard Blažko, Marko Volk, Nina Tešanović
Velikost parcele850 m2
Neto kvadratura310 m2
Leto izvedbe2010
FotografijaMatevž Paternoster

SoNO_HISA_RE_4 SoNO_HISA_RE_3 SoNO_HISA_RE_9 SoNO_HISA_RE_8 SoNO_HISA_RE_5 SoNO_HISA_RE_6 SoNO_HISA_RE_7 SoNO_HISA_RE_11

 

internet png

 

 

hiša re

nacrti