kitzbuehel aprtments

Hiše Čipka

Kitzbühel, Avstrija

Hiše Čipka

Nastopamo kot prvi slovenski projektanti v Kitzbühelu, kjer upamo, da bomo uspešno pustil svoj vpadljiv pečat. Predstavljamo naš največji projekt do zdaj na tem območju avstrijskih Alp, ki kaže svojo ekskluzivnost nad površjem kot tudi v podzemnem intimnem delu, kjer se skriva bazenski kompleks z wellness ter fitnes prostori za vsak posamezni stanovanjski objekt. V najnižji etaži, ki je dostopna iz spodnje ceste, se nahaja prostorna garaža z dodatnimi shrambami ter tehničnimi prostori.

Lokacija je sama po sebi zelo atraktivna – je v naklonu, ki ponuja poglede na okoliško gorovje, kjer prevladuje vsem najbolj znan Hahnenkamm, prizorišče vsakoletnih smučarskih tekem. Iz vpadljivih kvalitet lokacije izhaja tudi zamisel oblikovanja fasad treh stanovanjskih objektov; ti se s svojimi dinamičnimi odprtimi fasadami odpirajo v smeri najlepših okoliških pogledov, zaprte stranice pa zapirajo vpoglede sosednjim objektom. Z enakim razlogom so dnevni prostori locirani v prostorni mansardni etaži, medtem ko se spalni prostori nahajajo etažo nižje. Hiše kljub moderni interpretaciji avstrijske alpske arhitekture ohranjajo tradicionalno obliko sosednjih objektov, uporabljeni so tudi tradicionalni naravni materiali kot so les in kamen, vendar na unikaten sodoben način.

Kompleks stanovanjskih objektov ter dodanega sprostitvenega programa je namenjen zahtevnim uporabnikom, ki si želijo udobje, funkcionalnost ter sodobno bivanje med zimskim dopustovanjem. Program je razporejen v petih etažah in obsega dobrih 1900 kvadratnih metrov površine. Kljub svoji velikosti celoten kompleks na zunaj deluje lahkotno in premišljeno razporejen glede na oblikovanje terena. Teren je razgiban in oblikovan s pomočjo trikotnih oblik, ki ponekod razkrijejo notranjost objekta pod zemljo.

ArhitekturaSoNo arhitekti
LokacijaKitzbühel, Avstrija
ArhitektiEdvard Blažko, Marko Volk, Nina Tešanović, Samo Radinja
Velikost parcele1630 m2
Neto kvadratura1925 m2

kitzbuehel apartment kit-b 4 kit-b 2 kitzbuehel kit-b 6 kit-b 5

kitzbuehel aprtments

kamera 3A kamera 4A kamera 2A kamera 5A kamera 6A