vila jk

Vila JK

Avstrija

Vila JK

Koncept objekta črpa izhodišča iz lastne okolice. Na voljo je postavljena ogromna površina terena v neokrnjeni naravi. Zaradi želje, da ne bi izstopali in nadvladali okolice kljub zahtevani veliki kvadraturi bivalnih prostorov, se je razvila rešitev z objektom, ki je deloma vkopan v teren in tako skrit od oči opazovalca.
Omogočeno je parkiranje trem vozilom, ki preko vkopanega uvoza ter izvoza posredno dostopajo do stanovanjskega objekta. Deloma vkopana klet vsebuje tako servisne, tehnične prostore kakor tudi bivalne in spalne prostore. Poleg spalnih apartmajev se tukaj nahajajo tudi prostori wellnessa, vinska klet ter manjše košarkaško igrišče. Dostop do naravne svetlobe se rešuje s svetlobniki in dinamičnim oblikovanjem samega terena.
Pritličje je v celoti odprto, prostorno ter zračno, popolnoma prepleteno z neokrnjeno naravo okolice. Iz dnevnih bivalnih prostorov se odpirajo pogledi na vse strani kakor tudi na hortikulturno urejeno okolici z letno kuhinjo in zunanjim bazenom.
Uporabljene so moderne kombinacije naravnih materialov. Arhitekturni elementi so po obliki tradicionalnih, nevpadljivih oblik, vendar pa zaradi uporabe vidnega betona, velikih steklenih površin ter jeklene konstrukcije, dajejo stanovanjski vili pridih sodobnosti. Notranji prostori so udobni, kvalitetni in prijetni zaradi premišljenih dostopov do naravne svetlobe in neposrednega stika z naravo.

ArhitekturaSoNo arhitekti
LokacijaAvstrija
ArhitektiEdvard Blažko, Marko Volk, Nina Tešanović
Velikost parcele1900 m2
Neto kvadratura600 m2

j1-6 j1-5 j1-4 j1-3 j1-2 j1-1 vila jk koncept SITUACIJA KLET PRITLICJE