IntraCity

IntraCity

Interier

Frankfurt am Main, Nemčija

Predstavitev Intra Lighting na sejmu v Frankfurtu, kjer poteka najpomembnejša prezentacija na področju razsvetljave, kjer se zberejo razstavljavci iz celega sveta.

Poglej več

Predstavitev Intra Lighting na sejmu v Frankfurtu, kjer poteka najpomembnejša prezentacija na področju razsvetljave, kjer se zberejo razstavljavci iz celega sveta.

Intrin sejemski prostor postane urbani prostor – mesto v malem. Obiskovalca sprejme iz treh strani, trije vhodi na treh najbolj frekventnih točkah oboda sejemskega prostora. Obiskovalec vstopi v eno od ulic. Vse tri ulice se združijo v središču prostora, na tržnici. Tržnica je odprt prehoden prostor srečevanja, izmenjave informacij, znanja, idej,… vzdušje je živahno, prijetno, veselo. Trg obdajajo (in tako definirajo njegovo obliko) »hišice«. Tu se nahajajo razstavni ambienti (Intrina svetila postavljena v interier), tehnični, predstavitveni prostori, prostori za zaprte sestanke in servisni prostori. Ti manjši prostori, ki se odpirajo na »trg«, omogočajo ustvarjanje posameznih svetlobnih ambientov, prostor za pogovor, umik in počitek. Medtem ko je osrednji, odprti, prehodni prostor namenjen srečevanju, hitrim sestankom, počitku ob pijači. Ulice zapeljejo obiskovalca po prostoru vendar mu dajejo izbiro, v kateri sklop zaviti najprej. Pot po prostoru je zaradi treh vhodov in velike površine ni enosmerna, ampak, tako kot v mestu, nudi možnost izbire.
Velikost sejemskega prostora narekuje razčlenitev v manjše ambiente, prijazne merilu človeka. Volumenska razčlenitev sledi programski shemi, gruče hišic okoli odprtega prostora. Program, ki zahteva intimo, odmaknjenost oz. deluje bolje v ločenem ambientu, je lociran znotraj hišic, ki pa se odpirajo na trg in je njihova vsebina tako vidna z osrednjega prostora.
Vizualno je sejemska kompozicija s prepoznavnimi fasadami hišic vpadljiva, zapomnljiva in v sklopu ostalih hi-tech minimalističnih kock edinstvena. K temu pripomore tudi oranžna fasada.

Spletna stran: Kreativna tovarna