musterhaus 04

Vzorčna hiša

Dunaj, Avstrija

Vzorčna hiša

Oblikovanje vzorčne hiše za podjetje Lumar IG, ki je postavljena na enem od največjih predstavitvenih parkov za montažno gradnjo v Fertighaus-Park, Wiener Neudorf.

Objekt je navidezno sestavljen iz dveh lamel različnih velikosti z enokapnimi strehami, ki ustvarijo še bolj dinamično obliko hiše. Dejansko pa vstopamo v odprto prostorno pritličje, ki zaradi svoje oblike obiskovalcu počasi razkriva prijetne intimne ambiente. Največ svetlobe ponuja dnevni prostor, kjer je ob veliki zastekljeni okenski površini možno posedanje in opazovanje okolice. Stopnice vodijo v zgornji spalni del , kjer se iz galerije ponuja razgled na spodnje bivalne prostore. V zgornji etaži je locirana večja spalnica z lastno garderobo in kopalnico, dve manjši sobi ter manjša kopalnica.
Poenotena fasada iz velikoformatnih plošč poudarja razgibanost volumnov, ki obiskovalcu iz vsake strani ponujajo zanimiv in drugačen pogled na objekt. Kljub temu pa je uporaba materiala umirjena, saj prevladuje naravni videz lesa ter svetli enakomernimi odtenki same fasade. Večje steklene površine pa so povezava med notranjimi ambienti z urejeno ozelenjeno okolico. Rezultat je moderna zasnova in oblikovanje stanovanjske hiše ter optimalni funkcionalni tlorisi, ki nudijo udobno in prijetno bivanje.

ArhitekturaSoNo arhitekti
LokacijaDunaj, Avstrija
ArhitektiEdvard Blažko, Marko Volk, Nina Tešanović
Velikost parcele400 m2
Neto kvadratura180 m2
FotografijaMatevž Paternoster

musterhaus 03 musterhaus 07 musterhaus 11 musterhaus 05 musterhaus 04 musterhaus 16 musterhaus 01 musterhaus 12 musterhaus 10 musterhaus 13 musterhaus 06 musterhaus 08 musterhaus 15 musterhaus 14 musterhaus 09

pt n