Residenz Zalog

Residenz Zalog

Architektur

Ljubljana, Slovenija

Večstanovanjski objekt tik ob mestni vpadnici

Mehr

Večstanovanjski objekt tik ob mestni vpadnici

Tik ob mestni vpadnici je zgrajen nov stanovanjski objekt členjene pravokotne oblike, s petimi etažami (klet, pritličje in tri nadstropja). Osnovni gabarit objekta je pravokoten, sestavljen iz treh pravokotnikov med seboj smiselno zamaknjenimi glede na obliko parcele, postavljen vzporedno z Zaloško cesto. Streha je ravna ter ozelenjena. Objekt nudi raznolike stanovanjske enote različnih velikosti in za različnimi navezavami na zunanjo okolico.
V kleti se nahajajo shrambe in tehnični prostori, v pritličju pa se nahaja devet stanovanjskih enot in trije poslovni prostori ob Zaloški cesti. V prvem, drugem in tretjem nadstropju pa je razporejeno po trinajst stanovanjskih enot z zunanjo teraso – skupaj torej 48 stanovanjskih enot in 3 poslovni prostori. Pet stanovanjskih enot v pritličju so dvoetažni »duplexi« z bivalnim delom v pritličju in spalnico v kleti. Vse enote v pritličju imajo tudi zasebne atrije. Vse enote v zgornjih etažah, ki so orientirane proti jugovzhodu imajo zunanje balkone, enote, ki so orientirane proti Zaloški cesti pa so brez balkonov. Stanovanja v tretjem nadstropju na severni strani objekta ob Zaloški cesti so v bivalnih prostorih s kuhinjo dodatno osvetljena s strešnimi okni – kupolami.
Osnovna konstrukcija je armiranobetonska konstrukcija s številnimi steklenimi površinami, ki dajejo poleg stika z naravo in veliko naravne osvetljenosti tudi občutek bolj modernega in kakovostnega bivanja.
Rezidenca Zalog zagotavlja odlično povezavo z mestnim središčem Ljubljane, zgrajena je v bližini vse pomembne javne infrastrukture, vključno z avtobusnim postajališčem, trgovinami, restavracijami, vrtcem, šolo ipd., hkrati pa lokacijo odlikuje tudi bližina narave v tem delu mesta (Golovec, Orle, Janče). Lokacija nudi odlična izhodišča za izlete in sprehode v naravo.

Webseite von Kreativna tovarna