Rezidenca Vitalis

Rezidenca Vitalis

Architektur

Šmarješke Toplice, Slovenija

Oskrbovana stanovanja v idiličnem okolju

Mehr

Oskrbovana stanovanja v idiličnem okolju

Rezidenca Vitalis je stanovanjski kompleks z 39 oskrbovanimi stanovanji, funkcionalno ločen na dve enoti, s skupnim družabnim prostorom v pritličju in urejenim lastniškim parkiranjem.
Objekt ima sončno lego, nahaja se ob idiličnem potoku na robu gozda ob sprehajalni poti. Cestni priključek je lociran ob SV vogalu gradbene parcele. Lokacija omogoča hiter pobeg v naravo in aktivno preživljanje prostega časa.
Zgradba je pravokotnih oblik, etažnosti P + 2N, z ravno streho. Gabarit objekta je bil določen s prostorskim aktom, v procesu oblikovanja pa smo enovit kubus z dodajanjem balkonov in ustvarjanjem lož, ograjami in okrasnimi letvami razčlenili in naredili privlačno zanimivega. Fasada je kontaktna, z barvnim gradientom v zemeljskih tonih. Barvni gradient se ponovi tudi v balkonskih ograjah, ki v perforirani Alu izvedbi mehčajo videz objekta in dajejo občutek nežne čipke na fasadi.
Vsa stanovanja imajo ložo ali balkon. Na severni fasadi sta oblikovana 2 ločena vhoda, zaščitena pred vremenskimi vplivi, ki vodita preko vhodnega vetrolova do osrednjega hodnika z 2 stopniščema in 2 dvigaloma. Iz osrednjega hodnika je tudi dostop do skupne sobe za druženje.

Webseite von Kreativna tovarna