Hiša KO

Hiša KO

Arhitektura, Interier

Slovenija

Razkošje v predmestju

Poglej več

Razkošje v predmestju

Družinska hiša je načrtovana v strnjenem naselju z vaškim značajem na obrobju mesta. Tlorisno je razgibana, etažnosti K+P+M in orientirana v smeri severozahod-jugovzhod. Umestitev objekta sledi obstoječi morfologiji naselja in ga dopolnjuje.

Dostop do objekta je predviden z jugozahodne strani in sicer preko dostopne poti do glavnega vhoda v pritličju in parkirnih mest za objektom in direktno z obstoječe občinske ceste do garaže v kletni etaži.

Vse tri etaže so povezane s stopniščem in dvigalom. V kleti se poleg garaže in delavnice nahajajo še shramba, kotlovnica, velik družabni prostor z vinsko omaro, sanitarije, utility in kopalnica. V pritličju so umeščeni glavni dnevno bivalni prostori s kuhinjo, jedilnico, dnevno sobo z nadsvetlobo, pokrito teraso z letno kuhinjo ter spalni del s spalnico, kopalnico, garderobo in dnevnim wc-jem. V nadaljevanju pokrite terase se zgodi prostoren fitness prostor z welnessom. V mansardni etaži se nahajata dve bogati otroški sobi, vsaka s svojo kopalnico in garderobo.

Fasada je zaradi razgibanega tlorisa členjena. Na njej se odraža igra materialnosti, kar se vidi v dialogu med klinker fasadno oblogo, velikoformatnimi vlaknocementnimi fasadnimi ploščami in brisoleji, ki omogočajo več zasebnosti in senčenje v poletnem času.

Spletna stran: Kreativna tovarna