Hiša Pure S

Hiša Pure S

Arhitektura

Salzburg, Avstrija

Sodobna enodružinska hiša, ki jo odlikuje uporaba nadgrajenih tradicionalni arhitekturnih elementov in nizka energijska poraba.

Poglej več

Sodobna enodružinska hiša, ki jo odlikuje uporaba nadgrajenih tradicionalni arhitekturnih elementov in nizka energijska poraba.

Predstavljena je tlorisna rešitev, ki najbolje odseva potrebe štiri-članske družine in njihovega načina življenja ter jim hkrati zagotavlja udobje in kvalitetno bivanje. Preko vhodnega vetrolova vstopimo v odprt osrednji bivalni prostor, skozi katerega se preko velikih steklenih površin dostopamo na zunanjo trikotno teraso. Bivalni in kuhinjski del sta delno pregrajena z ambientalnim kaminom. V pritličju se poleg tehničnih prostorov nahaja tudi delovni kabinet. Po stopnišču preidemo v mansardo, kjer se nahaja spalni del s spalnico staršev, dvema otroškima sobama, s skupno kopalnico ter igralnico. Možen je tudi dostop na nadkriti balkon.

Uporabljeni so inovativni materiali, katerih naravni in umirjen videz omogoča čim boljšo umeščenost objekta v okolico. Klasična dvokapnica je z asimetrijo interpretirana na sodoben način in hkrati tudi predstavlja nadstrešek nad zunanjo teraso. Gre za tehnološko napredno hišo iz sodobnih materialov in premišljenimi detajli. S funkcionalno razporeditvijo prostorov zagotavlja udobno bivanje kot tudi zadovoljuje potrebe naročnika.

Spletna stran: Kreativna tovarna