Hiša PT

Hiša PT

Arhitektura

Maribor, Slovenija

pritlična hiša v moderni interpretaciji

Poglej več

pritlična hiša v moderni interpretaciji

Izziv oblikovati sodobno pritlično hišo je bil predvsem v razporeditvi prostorov kateri sledi oblikovanje dinamične tlorisne oblike. Tako obsežno kvadraturo prostorov je bilo potrebno razbiti v posamezne manjše enote. Zasnovani so trije daljši vzporedno postavljeni pravokotniki, različnih dolžin. Takšna postavitev omogoča organizacijo prostorov po posameznih sklopih kot so bivalni ter spalni del kot tudi oblikovanje zanimivih ambientov med njimi.

Trodelnost se pojavi tudi v sami obliki objekta oziroma v obliki strehe. Tri podolgovate trokapnice razbijejo volumen hiše ustvarjajo atraktiven poglede, ki so si med seboj zelo različni glede na položaj opazovalca. Atraktivna oblike strehe se prikaže tudi v notranjosti objekta, ki kot nadkriti nadstrešek vodi do zunanje terase preko velikih steklenih površin.

Nasprotno pa so izbrani materiali veliko bolj umirjeno. Prevladujejo svetli odtenki velikoformatnih plošč ter kamnite obloge kot pika na i pa so posamezni detajli oviti v leseno oblogo, ki malce zmehčajo dramatično obliko objekta.

Spletna stran: Kreativna tovarna