Hiša PH

Hiša PH

Arhitektura

Slovenija

Moderna enokapnica

Poglej več

Moderna enokapnica

V spalnem naselju je izpostavljen niz hiš, kjer so zahtevane enokapne strehe s pravokotnimi gabariti.

Koncept je nastavljen iz dveh pravokotnikov z enokapno streho, ki se zarijeta drug v drugega in tako oblikujeta bolj dinamičen zunanji videz enostanovanjskega objekta kot tudi malce bolj razgibano tlorisno zasnovo.

Tlorisna zasnova je tako pravokotnih oblik. Osnovni gabarit hiše tvorita dva pravokotnika, ki se zajedata eden v drugega. Osnovnemu gabaritu je še dodana pritlična garaža za dva avtomobila. Hiša je enonadstropna, nosilna konstrukcija je sestavljena iz križno lepljenih plošč.

Pritlični del zavzema glavne bivalne prostore (dnevna soba, jedilnica in kuhinja) ter sobo za goste s kabinetom, tehnični prostor, dnevni wc ter utility. V pritličju je tudi urejena povezava z garažo.

V nadstropju se vrstijo prostori: starševska spalnica z garderobo, fitnes soba, kopalnica ter tri otroške spalnice. Prostori so dostopni preko hodnika, ki je lociran v središču tlorisne zasnove.

Oba enokapna volumna sta tudi površinsko obdelana drugače – vsak ima svojo barvo ovoja. Cestni fasadi sta v temno sivi beli barvi, ki se nadaljujeta v enokapnici. Oba ovoja pa obdajata stekleno pritličje ter bolj zaprto nadstropje obdano z elegantno leseno fasado.

Spletna stran: Kreativna tovarna