Športni hotel Soča

Športni hotel Soča

Arhitektura

Bovec, Slovenija

Lokacija predvidenega hotela se nahaja v središču naselja Bovec, ki je turistično središče Bovškega in doline Soče.

Poglej več

Lokacija predvidenega hotela se nahaja v središču naselja Bovec, ki je turistično središče Bovškega in doline Soče.

Obdajajo ga alpski dvatisočaki ter reki Soča in Koritnica. Nad dolino se dviga Svinjak, ki daje Bovcu prepoznavno panoramsko podobo.  Atraktivni pogledi na okolico kot tudi sama oblika parcele determinirajo obliko hotela. Postavljeni sta dve lameli podolgovatih pravokotnih oblik, kjer je ena postavljena vzporedno z zahodno mejo parcele, druga pa vzporedno z vzhodno mejo parcele. V stičišču obeh lamel se tvori večji odprti prostor, ki je namenjen več višinski vhodni avli. V pritličju se nizajo prostori javnega in tehničnega značaja, ki so funkcionalno locirani glede na smeri dostopov ter uvozov.

V prvem in drugem nadstropju se v smereh obeh lamel nizajo hotelske sobe z bolj moderno notranjo zasnovo. V vsakem nadstropju se nahaja po 10 sob, torej skupno število sob je 20. Vsaka soba ima tudi svojo balkonsko nišo, ki so obrnjene tako, da nudijo gostom najbolj atraktivne poglede na okoliško gorovje. V etaži mansarde se nahaja skupni program namenjen gostom hotela. Programsko vsebuje fitnes ter spa s servisnimi prostori in zunanjo teraso. Objekt je deloma podkleten. Kletna etaža je namenjena skladiščenju in inštalacijam.

Pritličje objekta predstavlja podstavek temne barve na katerega sta postavljeni obe etaži hotelskih sob. Te sta obdani z lesenimi lamelami, katerih ovoj je občasno prekinjen s trikotnimi nišami. Mansarda oziroma strehi obeh lamel sta tro-kapnici, ki dodata dinamiko obliki objekta. Videz zaznamujejo elegantni sivi odtenki in velike steklene površine, ki odsevajo slikovito okolico in hkrati sobiva z okoliškimi stavbami naselja.

Spletna stran: Kreativna tovarna