Vila JK

Vila JK

Arhitektura

Avstrija

Skrito razkošje

Poglej več

Skrito razkošje

Koncept objekta črpa izhodišča iz lastne okolice. Na voljo je postavljena ogromna površina terena v neokrnjeni naravi. Zaradi želje, da ne bi izstopali in nadvladali okolice kljub zahtevani veliki kvadraturi bivalnih prostorov, se je razvila rešitev z objektom, ki je deloma vkopan v teren in tako skrit od oči opazovalca.

Omogočeno je parkiranje trem vozilom, ki preko vkopanega uvoza ter izvoza posredno dostopajo do stanovanjskega objekta. Deloma vkopana klet vsebuje tako servisne, tehnične prostore kakor tudi bivalne in spalne prostore.  Poleg spalnih apartmajev se tukaj nahajajo tudi  prostori wellnessa, vinska klet ter manjše košarkaško igrišče. Dostop do naravne svetlobe se rešuje s svetlobniki in dinamičnim oblikovanjem samega terena.

Pritličje je v celoti odprto, prostorno ter zračno, popolnoma prepleteno z neokrnjeno naravo okolice. Iz dnevnih bivalnih prostorov se odpirajo pogledi na vse strani kakor tudi na hortikulturno urejeno okolici z letno kuhinjo in zunanjim bazenom.

Uporabljene so moderne kombinacije naravnih materialov. Arhitekturni elementi so po obliki tradicionalnih, nevpadljivih oblik, vendar pa zaradi uporabe  vidnega betona, velikih steklenih površin ter jeklene konstrukcije, dajejo stanovanjski vili pridih sodobnosti. Notranji prostori so udobni, kvalitetni in prijetni zaradi premišljenih dostopov do naravne svetlobe in neposrednega stika z naravo.

Spletna stran: Kreativna tovarna