Hiša KD

Hiša KD

Arhitektura, Interier

Slovenija

Enodružinska hiša na pragu gozda

Poglej več

Enodružinska hiša na pragu gozda

Enodružinska hiša je locirana na koncu manjšega naselja enostanovanjskih hiš, ki se steče proti gozdu. Hiša se namensko s svojimi dnevnimi prostori odpira proti naravi stran od sosednji objektov. S ceste je bolj zaprtega značaja, medtem ko se zunanja terasa odpira na zunanji bazen in okoliška drevesa.
Hiša ima dve nadstropji, je pravokotnih izčiščenih oblik. Pritličje je v obliki črke L, medtem ko je zgornja etaža, pravokotna in previseva nad spodnji etažo. Velike zasteklitve v pritličju se navezujejo na zunanji bazen ter nadstreške z letno kuhinjo, medtem ko je cestna stran bolj zaprta. Zgornja etaža ima drugačen princip, kar je razvidno že iz same fasadne obloge in zaporedjem velikih zasteklitev, kar še bolj poudarja oblikovno horizontalno členjenost.
Notranji prostori so odprti ter zračni, osrednje stopnišče je postavljeno ob veliko stekleno steno in deluje kot osrednji prostor, ki vodi do različnih prostorov po obeh etažah. Razpored sob dovoljuje družini veliko druženja, vendar pa tudi omogoča umik v individualne prostore za počitek in delo.

Spletna stran: Kreativna tovarna