See Haus

See Haus

Arhitektura

Zell am See, Avstrija

Bivanje nad kristalnim jezerom

Poglej več

Bivanje nad kristalnim jezerom

Načrtovana večstanovanjska hiša se nahaja v sončni legi s pogledom na bližnji vrh Kitzsteinhorn ter je obdana s slikovito okolico.Koncept hiše izhaja iz njene same lokacije – neokrnjene narave – in hkrati parafrazira tradicionalne elemente avstrijske alpske arhitekture.

Čeprav je glavni cilj projekta bil razviti kvalitetne stanovanjske kapacitete za zahtevnejše goste, so na orientacijo in obliko objekta predvsem vplivali odpirajoči se spektakularni pogledi proti vzhodu na Zeller See.

Struktura je sestavljena iz treh volumnov, ki so vrinjeni v obstoječi strmi teren. Z zamikanjem ustvarjajo terasasto obliko hiše. Stanovanja so moderna in prostorna. Večje bivalne površine so obrnjene proti vzhodu in odpirajo preko teras in balkonov pogled proti jezeru.

Garaža je vkopana, njena streha je zazelenjena in zlita z zunanjo ureditvijo. V pritličju sta organizirani dve večji stanovanji. V nadstropjih se nahajajo trije dupleksi. V mansardi je oblikovano penthouse stanovanje z večjo teraso in večkapno streho. Balkoni so igrive oblike in dajejo hiši atraktiven in zanimiv izgled.

Spletna stran: Kreativna tovarna