Hiša TK

Hiša TK

Arhitektura

Slovenija

Razkošna hiša TK stoji na uličnem vogalu blizu samega središča mesta.

Poglej več

Razkošna hiša TK stoji na uličnem vogalu blizu samega središča mesta.

Hiša je čistih preprostih oblik, obdana z jekleno antracit ograjo, ki skrbno ohranja intimnost lastnikov. Prevladujejo čiste oblike pravokotnikov in ravnih streh. Steklene površine so velike, vendar strateško pozicionirane glede na danost prostora.

Ob severo-vzhodnem vogalu se vzpostavi zunanje stopnišče. Od vhodnega vetrolova, kjer se nahaja dnevni wc in dvigalo, vstopimo v dnevni bivalni prostor z dnevno sobo, kuhinjo in jedilnico. Iz vetrolova  je še dostop do utility-ja  in kotlovnice, ki ima tudi ločen vstop iz etaže pritličja. V tej etaži se nahaja tudi spalnica s svojo garderobo in kopalnico. Tri otroške sobe se nahajajo v nadstropju, vsaka s svojo kopalnico ter kuhinja z jedilnico na severni strani objekta. V terasni etaži se nahaja fitnes soba kot tudi wellness program kot tudi večnamenski prostor, ki je vezan na večjo zunanjo teraso na strehi. Del strehe je tudi zazelenjen. Želja naročnika je bila oblikovati čimveč prostorov za druženje, ki se drugače običajno locirajo zunaj v nivoju pritličja,  na terasni etaži objekta. Ob severo-vzhodnem vogalu se vzpostavi nadstrešek za avtomobile, ki se navezuje na vzhodno fasado objekta.

Zgornji volumni se prepletajo in ustvarjajo elemente, ki likovno in programsko izpolnjujejo koncept. Perforirana fasada deluje lahkotno, s premišljenimi detajli. Je parafraza dreves v obliki kovinske konstrukcije, ki daje občutek bližine narave hkrati pa ščiti pred pregrevanjem in cestnim hrupom.

Spletna stran: Kreativna tovarna