Vila Destino

Vila Destino

Arhitektura

Ljubljana, Slovenija

Dva nizkoenergetsko večstanovanjske objekta z visoko kvaliteto bivanja na izjemni lokaciji.

Poglej več

Dva nizkoenergetsko večstanovanjske objekta z visoko kvaliteto bivanja na izjemni lokaciji.

Izredno atraktivna lokacija z veliko prostorskih poudarkov, zanimivi razgledi ter seveda s sama bližina ožjega mestnega središča.
V okolici stoji veliko pomembnejših objektov, v neposredni bližini pa se tudi nahajata park Tivoli in živalski vrt. Sama lokacija tako omogoča kvalitetno stanovanjsko zasnovo, saj poleg notranjega udobja, se ta lahko navezuje na kvalitetne rekreacijske površine v okolici ter atraktivne poglede. Za stanovanjske površine smo hoteli doseči čim več kvalitetne naravne svetlobe ter stik z naravo ožje in širše okolice.
Postavljena sta dva vila bloka. Oba sta zasnovana kot fleksibilni formi v smislu nizanja različnega števila stanovanjskih enot različnih velikosti. Med seboj se razlikujeta po površini ter številu stanovanj, vendar pa je njun zunanji videz zasnovan po podobnem konceptu, saj smo želeli ustvariti enovit ter skladen videz novega stanovanjskega kompleksa. Zasnovali smo 16 stanovanj s smiselno, racionalno in kvalitetno izrabo prostorov. Vsa pritlična stanovanja so opremljena z zunanjimi atriji, stanovanja v nadstropjih z balkoni, ki so vsaj deloma pokriti, ter stanovanja v terasni etaži z zunanjimi terasami. Kletna etaža predstavlja podzemno parkiranje s shrambami stanovanj.
Obliko objektov je narekovala oblika zemljiških parcel. Koncept oblikovanja je sledil zamikanju posameznih stanovanjskih enot po etažah. Tako smo dosegli dinamično obliko objektov kot tudi mero intimnosti za posamezno stanovanje.
Naš cilj je bil oblikovati sodoben, nadstandardni stanovanjski kompleks dveh vila blokov v zelenju in zaradi tega je eden od poglavitnih elementov našega koncepta tudi zunanja ureditev. Dodatno zeleno komponento bodo dodale tudi nove fasade, saj so predvideni sistemi zelenih fasad.

Spletna stran: Kreativna tovarna