Vila Scorpio

Vila Scorpio

Arhitektura, Interier

Švica

Urbana vila SCORPIO je locirana na robu mesta in se deloma tudi obrača proti idiličnem naravnem okolju.

Poglej več

Urbana vila SCORPIO je locirana na robu mesta in se deloma tudi obrača proti idiličnem naravnem okolju.

Namenjena je zahtevnemu uporabniku, ki si do popolnosti želi izkoristiti naravne danosti parcele, ki bi bile v sožitju s sodobnim načinom življenja v mestu. Je sestavljena iz treh volumnov oz. treh razvejanih krakov. Ti oblikujejo zanimive interjerje ter rešujejo same višinske razlike terena. Hkrati zaokrožujejo raznolike zanimive ambiente, ki se prepletajo z notranjimi prostori. Tako dobimo bolj intimne atrije ob potoku kot tudi ob gozdu, pojavijo se tudi intimnejše terase za počitek ter bolj odprte terase namenjene zunanjim aktivnostim in druženju kot tudi površine namenjene bogatemu voznem parku.

Bivalni prostori so razporejeni v treh etažah in se ločujejo tudi po sami funkciji bivanja : klet – druženje in zabava, pritličje – dnevno bivanje in nadstropje – spanje in počitek. Same notranje ambiente obogatijo tudi različni višinski prehodi medetaž in različne višine stropov kot tudi odpiranje pogledov na zunanjo okolico preko večjih steklenih površin. Prevladujejo lesene, kamnite ter steklene površine, ki delujejo toplo in udobno; zaradi izčiščenih in preprostih oblik pohištva pa dajejo tudi videz modernega interjerja. Enak koncept uporabe materialov se kaže tudi na zunanji podobi, kjer je razvejani pritlični del obložen s kamnom in daje objektu močno utrjeno bazo, medtem pa je zgornji del lahek, kjer prevladuje kombinacija steklenih površin in elegantnih lesenih elementov.

Predvidena vila bi bila izvedena kot nizkoenergijski montažni objekt, predvsem zaradi samih prednosti, ki jih takšna gradnja ponuja: hitra izvedba, trajnostna, okolju prijazna ter tehnološko napredna gradnja.

Spletna stran: Kreativna tovarna