Hiša JT

Hiša JT

Arhitektura, Interier

Slovenija

Vila na robu gozda

Poglej več

Vila na robu gozda

Objekt je navidezno sestavljen iz večih kubusov različnih velikosti in višin z ravnimi strehami, ki ustvarijo še bolj dinamično obliko hiše. Gradbena konstrukcija je iz masivnega lesa, ki še dodatno omogoča razgibanost prostorov.
S cestne strani se ob prostorni garaži se pod impozantnim nadstreškom nahaja vhod v stanovanjski del. Vstopamo v odprto prostorno deloma dvovišinsko pritličje. Največ svetlobe ponuja dnevni prostor, kjer se ob veliki zastekljeni okenski površini odpira pogled na ozelenjeno okolico in zunanji bazen. Stopnice vodijo v zgornji spalni del, kjer se iz galerije ponuja razgled na spodnje bivalne prostore. V zgornji etaži je locirana večja spalnica z lastno garderobo in kopalnico ter dve manjši otroški sobi. V kleti se poleg tehničnih prostorov nahaja večji družabni prostor.
Oblikovanje interierja zaznamuje izbira fasadnih materialov, ki se zrcalijo tudi v notranjih prostorih. Prevladujejo odtenki naravnega lesa s kamnito oblogo v kombinaciji s kontrastom bele in grafitno sive barve.
Razgibanost volumnov še bolj poudari izbira različnih fasadnih materialov z drugačnimi barvnimi odtenki in površinskimi obdelavami, ki obiskovalcu iz vsake strani ponujajo zanimiv in drugačen pogled na objekt. Premišljeno se tako prepletajo naravni materiali kot je les in kamen s klasično črno-belo kombinacijo obešenih fasadnih vlakno cementnih plošč. Vse nadstrešene zunanje površine pokriva lesen dekorativen strop, ki dodatno obogati moderno zasnovo objekta. Večje steklene površine pa so povezava med notranjimi ambienti z urejeno ozelenjeno okolico in okoliškimi hribi. Rezultat je moderna zasnova in oblikovanje stanovanjske hiše ter optimalni funkcionalni tlorisi, ki nudijo udobno in prijetno bivanje.

Spletna stran: Kreativna tovarna