Naselje Čolnarska

Naselje Čolnarska

Arhitektura

Ljubljana, Slovenija

Majhno naselje v bližini mestnega središča.

Poglej več

Majhno naselje v bližini mestnega središča.

Naselje se nahaja na idilični mirni lokaciji, ki pa zgolj streljaj stran od mestnega središča ter nedaleč od urejenega obrežja Ljubljanice. Obsega šest stanovanjskih objektov od tega štiri dvojčke ter dve dvostanovanjski hiši. Vsaka stanovanjska enota ima pripadajoči si atrij oz. zunanji balkon kot tudi prostor za parkiranje dveh avtomobilov.

Znotraj dvojčkov se odkrivajo kontinuirane sekvence prostorov, razgibanost prostorov pa se prilagaja organiziranemu dnevnemu središču in nočnemu delu stanovanja, ki zaradi svoje različne narave narekujeta različne stopnje zasebnosti. Pritlična etaža je tako v celoti namenjena razkošnemu dnevno-bivalnemu delu medtem ko se spalni del nahaja v zgornji etaži.

Dvostanovanjski hiši razpolagata z dvema stanovanjskima enotam v treh etažah. Spodnja enota ima svoj atrij in se lahko organizira tudi kot poslovni prostor s tiho dejavnostjo. V zgornjem nadstropju ter terasni etaži pa je oblikovan dupleks z moderno razporeditvijo prostorov.

Zunanjost objektov s svojimi enostavnimi in čistimi linijami spretno ustvarja smiselno celoto in individualne atrije povezuje z zeleno okolico. Soseska je kljub modernemu videzu zelo topla in prijetna.

Spletna stran: Kreativna tovarna