WUD hotel

WUD hotel

Arhitektura, Interier

Ljubljana, Slovenija

Hotel Wud, inovativen, trajnostno usmerjen in sodoben hotel v Ljubljani.

Poglej več

Hotel Wud, inovativen, trajnostno usmerjen in sodoben hotel v Ljubljani.

Prvi lesen hotel v Ljubljani je depandansa sosednjega hotela BIT center in obsega 25 hotelskih sob velikost med 25 in 40 kvadratnih metrov. Dviga se v treh etažah, kjer se v sobe nizajo ob vzhodni in zahodni daljšo stranici hotela. Sobe na vzhodni strani so bolj klasične konfiguracije medtem ko so sobe ob vzhodni strani bolj moderno zasnovane s kopalniško nišo znotraj spalnega dela. V pritličju se tudi nahajata tudi dve apartma sobi za večje število gostov. Vsaka nastanitvena enota ima svojo balkonsko ložo oz. zunanji atrij v pritličju.
Stavba je pravokotne oblike katero dopolnjuje igriva postavitev posameznih balkonskih niš različnih globin. Te so še bolj izpostavljene zaradi fasadne obdelave iz belih veliko-formatnih plošč. Osnovni obris stavbe je oblečen v temnejši fasadni ovoj z vertikalnimi elegantnimi lesenimi elementi. Objekt dopolnjuje še zunanje stopnišče ovito v perforirano pločevino.
Viden lesen strop v posameznih sobah prikazuje primarno leseno konstrukcijo objekta, ki obogati minimalizem notranje opreme. Interier pa dopolnjujejo tudi stoli Nicoless iz recikliranih materialov ter fotografije kostumografa Alena Hranitelja.
Depandansa pika na i območja, kjer je nastalo veliko novih športnih objektov ter velikimi zelenimi površinami, ki se bo v prihodnosti oblikovala v mestni park. Hotel WUD bo pomembno prispeval k trajnostnemu razvoju slovenskega turizma in udobju hotelskih gostov.

WUD hotel
Spletna stran: Kreativna tovarna