Vila Enajstka

Vila Enajstka

Arhitektura

Ljubljana, Slovenija

Vila blok za sodobno življenje

Poglej več

Vila blok za sodobno življenje

Podkleten objekt obseka tri etaže ter zgornjo terasno etažo. Oblikovano je enajst stanovanjskih enot, ki jih odlikujejo odrt fleksibilen tloris, velike steklene površine ter veliki odprti balkoni oziroma atriji v pritlični etaži. V kletni etaži se nahajajo parkirišča ter kletne shrambe s tehničnimi prostori.

Večstanovanjski objekt kaže svojo eleganco v čistih linijah in z uporabo le dveh materialov in dveh barvnih odtenkov. Črno bela kombinacija pravokotnih oblik ter igra velikih steklenih površin lepo dopolnjujejo konzole odrtih balkonov. Ulična fasada je čisto drugačnega značajna kot fasada obrnjena proti notranjemu dvorišču. Z ulice se kaže bolj polna fasada katere gmoto razbije razporeditev črne bele površine. Terasna etaža je odmaknjena izven fasadnega ovoja v notranjost in s tem postane veliko bolj diskretna. Dvoriščna fasada je veliko bolj odprta in odpira bivalne prostore proti bolj intimni zeleni okolici. Stranski fasadi nazorno kažeta prehod obeh nasprotnih si fasad.

Vila Enajstka je energetsko učinkovit objekt na odlični lokaciji, zasnovan po konceptu modernega načina bivanja, ki ponujata visoko stopnjo intimnosti in udobje bivanja.

Spletna stran: Kreativna tovarna